Karlovarský kraj má novou hejtmanku. Stala se jí Jana Vildumetzová z ANO. Hlasovala pro ni opozice

Zastupitelé Karlovarského kraje na ustavujícím zasedání zvolili novou hejtmanku. Stala se jí Jana Vildumetzová z hnutí ANO. V kraji povládne koalice s těsnou většinou jednoho hlasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jana Vildumetzová z hnutí ANO

Jana Vildumetzová z hnutí ANO | Foto: Český rozhlas

Volby v Karlovarském kraji vyhrálo hnutí ANO, které bude vládnout v koalici s ODS, Hnutím nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst, Piráty a SPO. Koalice disponuje 24 hlasy. Má tedy většinu jednoho hlasu.

Pro Vildumetzovou hlasovalo 31 ze 45 zastupitelů. Novou hejtmanku tak podpořili také opoziční zastupitelé. V opozici skončili komunisté, sociální demokraté, STAN s podporou KDU-ČSL, KOA a TOP 09.

Karlovarský kraj má koalici. Dohodlo se pět stran, hejtmankou bude Vildumetzová z ANO

Číst článek

Zastupitelé také volili náměstky a radní. Do funkce usednou 4 náměstci a 5 radních. Většina slíbila, že odstoupí ze svých dosavadních funkcí. Své funkce na ministerstvu vnitra se vzdala také hejtmanka Vildumetzová.

Vildumetzová (43) je bývalou učitelkou a ředitelkou domu dětí a mládeže a městského kulturního střediska v Horním Slavkově. V roce 2014 vystřídala Adrianu Krnáčovou ve funkci náměstkyně ministra vnitra.

ČTK, Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme