Katarský princ odsouzený za zneužívání českých školaček neuspěl s žádostí o odškodnění

Obvodní soud pro Prahu 2 v úterý zamítl žádost katarského prince Hámida bin Abdala Sáního o odškodné. Sání chtěl po státu 22 tisíc korun za ušlý zisk. O peníze prý přišel, když byl v české vazbě kvůli obvinění za zneužívání českých školaček.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Katarský princ Sání má jít za zneužívání školaček na necelý rok do vězení. Rozhodl soud v novém řízení

Katarský princ Sání má jít za zneužívání školaček na necelý rok do vězení. Rozhodl soud v novém řízení | Foto: Veronika Hlaváčová | Zdroj: Český rozhlas

Sáního zástupce Miroslav Špadrna říká, že se zřejmě odvolávat nebude. Saní se s Českem totiž soudí ještě o takzvanou nemajetkovou újmu, požaduje 220 tisíc korun. A to za dobu, kdy byl ve vazbě.

„Domnívám se, že žaloba o náhradu nemajetkové újmy, která se bude projednávat, bude mít daleko větší šanci na úspěch, protože tam se poskytují takzvané paušální částky stanovené nejvyšším soudem a ty nejsou vázány na to, jestli někdo dosahoval, nebo nedosahoval nějakého výdělku,“ vysvětluje Špadrna.

V této věci soud ale ještě nerozhodl. V roce 2015 český soud potrestal Sáního v nepřítomnosti k 11 měsícům vězení. Od propuštění z vazby je v Kataru.

Kauza katarský princ Hámid bin Abdal Sání | Foto: Český rozhlas

Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme