Kolem úterního poledne se v Sokolské otevřou levé pruhy ve směru z centra, slibuje řidičům PVK

Kvůli noční havárii vodovodního potrubí byla v pondělí zcela uzavřena Sokolská ulice v centru Prahy u křižovatky s Ječnou. Objížďka byla zprovozněna před půl čtvrtou odpoledne, ale na magistrále se i poté dále tvořily kolony aut. Magistrát požádal řidiče, aby se centru metropole raději vyhnuli. V úterý okolo poledne budou v Sokolské otevřeny levé jízdní pruhy ve směru z centra, zbytek silnice by mohl být zprovozněn ve středu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dělníci neví, kde přesně poškození vzniklo. Dělají proto výkopy na více místech.

Dělníci neví, kde přesně poškození vzniklo. Dělají proto výkopy na více místech. | Foto: Filip Jandourek

„Žádáme řidiče, aby se centru Prahy vyhnuli, uzavření této části Severojižní magistrály představuje vážnou dopravní komplikaci. Pro automobilovou dopravu budou ve spolupráci s policií vytyčeny objízdné trasy," uvedl magistrát v tiskové zprávě.

Objížďka vede Ječnou do Legerovy ulice, která proto byla v pondělí před půl čtvrtou odpoledne - zhruba po 12 hodinách od havárie potrubí - dočasně rozdělena na dva jízdní směry, každý o dvou pruzích. Zpět na Sokolskou se řidiči vrátí Rumunskou ulicí, informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

OBRAZEM: Magistrálu ochromila havárie potrubí. Dělníci hledají příčinu, řidiči čekají v koloně

Číst článek

I večer ale řidiči po magistrále stále popojížděli v kolonách, hustý provoz byl zejména v ulicích Wilsonova, Mezibranská, 5. května a na Nuselském mostě.

Městské hromadné dopravy se havárie vodovodu dotkla jen minimálně. Pražský dopravní podnik pouze musel na náměstí I. P. Pavlova přesunout zastávku autobusové linky 148, uvedl mluvčí podniku Jiří Štábl.

„Průzkum ukázal, že pod levými jízdními pruhy je podloží v pořádku a žádné kaverny tam nejsou, zprovozněny tak mohou být zítra (v úterý) v poledne," řekl mluvčí PVK Tomáš Mrázek.

Pokud se nestane nic mimořádného, zbylé jízdní pruhy mohou být podle Mrázka zprovozněny ve středu. Do obřího kráteru PVK nainstalovala nové potrubí a dodávka vody byla obnovena v pondělí před šestou hodinou večer.

Kvůli poruše potrubí bylo bez vody zhruba 150 odběratelů v části Sokolské ulice a ulici Na bojišti, uvedl Mrázek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme