Komár čelí kárné žalobě kvůli informacím o výslechu Tuhého. Pochybení odmítá

Náměstek olomouckého vrchního státního zástupce Pavel Komár čelí kárné žalobě. Podal ji na něj nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman v souvislosti s reorganizací části policie. Žalobci chtěli kvůli tomu vyslechnout policejního prezidenta Tomáše Tuhého a jeho náměstka Zdeňka Laubeho. Komár ale o jejich předvolání mluvil dřív v médiích než přímo s nimi. Své pochybení odmítá a k případu se teď nebude vyjadřovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní prezident Tomáš Tuhý

Policejní prezident Tomáš Tuhý | Foto: Filip Jandourek

„Podrobně se k tomu hodlám vyjádřit u Nejvyššího správního soudu a nebudu to dělat prostřednictvím médií,“ řekl Komár Zpravodajskému webu Českého rozhlasu.

Olomoučtí žalobci chtěli od policejních funkcionářů zjistit skutečné důvody změn v policii. Měli podezření, že za reorganizací není zlepšení práce policistů, ale spíš snaha odstranit tehdejšího ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachtu.

Ten nakonec kvůli plánovaným změnám odešel. Jeho útvar se pak v srpnu stal součástí Národní centrály proti organizovanému zločinu.

David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme