Komu patří elektrárny u Těrlické přehrady? Spor OKD s vodohospodáři zřejmě skončí u soudu

Insolvence těžební společnosti OKD už zasáhla i vodohospodáře. Povodí Odry se nelíbí, že se do soupisu majektu důlní firmy dostaly i malé vodní elektrárny u Těrlické přehrady. Spor tak zřejmě skončí u soudu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Důl Darkov na Karvinsku, sídlo společnosti OKD

Důl Darkov na Karvinsku, sídlo společnosti OKD | Foto: Martin Knitl | Zdroj: Český rozhlas

U hráze Těrlické přehrady se nachází čerpací stanice, OKD ji využívá pro zajištění provozu šachet. Uvnitř jsou dvě malé vodní elektrárny, které se nyní objevily na soupisu majetku OKD.

Vodohospodáře to velmi překvapilo. „Povodí Odry považuje zahrnutí malé vodní elektrárny do majetkové podstaty OKD za neoprávněné. Hodláme se bránit právními kroky v rámci insolvenčního řízení,“ přibližuje mluvčí Povodí Odry Šárka Vlčková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Komu patří elektrárny u Těrlické přehrady? Spor OKD s vodohospodáři zřejmě skončí u soudu. Podrobnosti zjišťoval Martin Knitl

Komu tedy patří tyto dvě elektrárny? Problém se zkomplikoval, připouští mluvčí OKD Ivo Čelechovský.

„Podle mého mínění došlo k souběhu dvou zcela nešťastných náhod. Povodí Odry nestihlo tuto budovu zkolaudovat a my jsme se mezi tou dobou dostali do insolvence. Podle mého mínění insolvenční správce skutečně reagoval na aktuální situaci a rozhodl tak, jak rozhodl,“ dodává Čelechovský.

Insolvenční správce OKD Lee Louda v e-mailu uvedl, že vlastnické vztahy k těmto elektrárnám nejsou dořešené. Počítá prý s tím, že celou záležitost bude muset vyřešit soud.

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme