Kontakty Starostů a nezávislých s Krejčířovou spojkou? Určitě se na to zeptáme, tvrdí Bělobrádek

Lidovci vyjednávají se Starosty a nezávislými o vzniku koalice pro volby do sněmovny. Námluvy by ale mohlo zkomplikovat zjištění Radiožurnálu: Starostové a nezávislí totiž konzultovali stranickou i personální politiku se zlínským podnikatelem Michalem Redlem, který měl velmi blízko k Radovanu Krejčířovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sjezd KDU-ČSL, Zlín, Pavel Bělobrádek

Sjezd KDU-ČSL, Zlín, Pavel Bělobrádek | Foto: Filip Jandourek

Předseda lidovců a vicepremiér Pavel Bělobrádek chce se Starosty a nezávislými mluvit o kauze kolem Redla v úterý. „Jednání máme zítra, takže, myslím, že se k tomu určitě vyjádří,“ řekl Bělobrádek v pořadu 20 minut Radiožurnálu. „Určitě se na to zeptáme, na druhou stranu je to vnitřní záležitost Starostů,“ dodal šéf KDU-ČSL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s předsedou KDU-ČSL Pavlem Bělobrádkem o registru smluv a také o případné koalici se Starosty a nezávislými. Moderuje Jan Moláček.

Se zlínským podnikatelem Redlem konzultovali Starostové a nezávislí podle zjištění Radiožurnálu obsazování důležitých postů v pražských městských firmách a na magistrátu. Psal si s ním europoslanec zvolený za Starosty a nezávislé Stanislav Polčák.

Redl má přitom blízko ke zřejmě nejznámějšímu českému zločinci Radovanu Krejčířovi. Byl dokonce stíhán v několika jeho kauzách a soudu unikl jen díky lékařům, kteří mu vystavili potvrzení o vážné duševní nemoci.

Lidovci nyní vyjednávají právě se Starosty a nezávislými o vytvoření dvoučlenné koalice. Pokud tento subjekt vznikne, musel by získat víc než deset procent hlasů, což je i nutná hranice pro vstup do Poslanecké sněmovny pro koalici dvou stran.

Čau Míšo, psal mu Krejčíř. Teď se s 'Míšou' radí Starostové a nezávislí

Číst článek

Podle Bělobrádka ale zatím není nic jisté. „Pouze jsme si odhlasovali, že o této variantě budeme diskutovat a budeme o ní vyjednávat. Tato věc není uzavřená. Rozhodně se nejedná o to, že bychom už byli domluveni,“ upozornil Bělobrádek.

Podrobnosti možné budoucí spolupráce proto nechtěl upřesnit. „Ještě na tom nejsme domluveni a to je zatím všechno otázka diskuse,“ dodal.

Rozhodnuto o vzniku koalice má být podle něj do března. „Uvítal bych to co nejdříve, abychom už měli víceméně jasno tento týden. Nicméně rozhodně musí být jasno v první polovině března, protože pak mají Starostové volební sněm,“ vysvětlil Bělobrádek.

Anna Jadrná, Jan Moláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme