Kroupa: Kdo nahrál Forejta? Kriminálník, který dostal 6 let za loupežné přepadení

Jindřich Forejt jako šéf hradního protokolu končí - podle oficiálního vyjádření kvůli „zdravotním a osobním důvodům“. Média nejdříve spekulovala o tom, že za jeho odchodem stojí pracovní přešlapy. Později se ale na veřejnost dostaly informace o údajně kompromitujících videích, na kterých má Forejt šňupat bílý prášek. Kdo nahrávky natočil a proč vznikly? Některé odpovědi nabízí investigativní reportér Českého rozhlasu Janek Kroupa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Investigativní novinář Českého rozhlasu Janek Kroupa

Investigativní novinář Českého rozhlasu Janek Kroupa | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Redakce českých médií obcházeli ještě před Forejtovým odchodem z funkce dva muži, kteří nabízeli údajně kompromitující nahrávku hradního ceremoniáře. Tu od nich nakonec odkoupil server Hlídací pes, předtím ale muži kontaktovali i Janka Kroupu – investigativního reportéra Českého rozhlasu.

OTÁZKY A ODPOVĚDI: Kšeftování s intimními nahrávkami Jindřicha Forejta. ‚Za 70 tisíc je to vaše‘

Číst článek

„Na e-mail se mi ozval prostředník, který se představil a nahrávky nám nabízel,“ řekl Kroupa. Muži chtěli nejdříve sjednat schůzku, na které plánovali materiály prodat. Reportér ale obojí odmítl a začal zjišťovat, co jsou tito muži zač.

„Muž, který se mi ozval, byl jen prostředník. Ale i jméno autora Český rozhlas zná. V minulosti strávil 6 let ve vězení za loupežné přepadení. Je to člověk, který je podle všeho buď skrytým, nebo přímým vlastníkem eskort servisu, který pravděpodobně dodával prostituty, kteří na nahrávkách jsou. A pravděpodobně dodával i drogy,“ přiblížil Kroupa zákulisí obchodu s kompromitující nahrávkou.

"Tvrdil, že ty nahrávky zveřejňuje kvůli tomu, že má existovat jakýsi dluh na straně pana Forejta. Oni si chtějí ten dluh prodejem nahrávek kompenzovat."

Forejt se vzdal místa šéfa hradního protokolu. Z osobních a zdravotních důvodů, tvrdí Ovčáček

Číst článek

Podle serveru Hlídacípes.org vznikla série devíti videí u Forejta v bytě na Praze 5. Záběry měla skrytě pořídit jedna osoba, která zároveň zaznamenala i detaily jako kreditní kartu s Forejtovým jménem nebo jeho pečetní prsten hradního ceremoniáře.

Sám Forejt od minulého týdne nezvedá telefon a nereagoval ani na SMS zprávy, které mu Zpravodajský web Českého rozhlasu poslal. Zatím se konkrétně nevyjádřil ani k důvodům, kvůli kterým se své funkce, jak tvrdí Ovčáček, vzdal. Kauzu nechtěl Ovčáček dále komentovat ani pro Český rozhlas Plus. Podle informací z Hradu je nyní Forejt nemocný.

dbr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme