Ledovka na Karlovarsku zaskočila řidiče i silničáře, způsobila dopravní nehody i kolony

Ledovka na silnicích ráno komplikovala dopravu v Karlovarském kraji. Některé cesty museli kvůli nehodám policisté uzavřít. Jinde řidiči stáli v kolonách. Podle cestářů se počasí začalo k ránu rychle měnit, a proto nestihli část vozovek ošetřit. Problém byl hlavně na mostech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ledovka v Karlovarském kraji způsobila během rána na 30 dopravních nehod.

Ledovka v Karlovarském kraji způsobila během rána na 30 dopravních nehod. | Foto: HZS Karlovarského kraje

V regionu v noci pršelo, ráno začalo mrznout. Silničáři situaci monitorovali, i je ale zaskočila rychlá změna poklesu teplot. „Na některých komunikacích bohužel došlo k tomu, že to náledí bylo dříve, než sypače a byli tam dřív i motoristé,“ potvrdil vedoucí krajské údržby Josef Bulka.

Policisté jen na Karlovarsku měli během dvou hodin nahlášených přes 30 nehod. Odtahové služby za stejný čas odvážely asi 21 poničených aut. Kamiony měly problémy v kopcích.

Kvůli nehodám byly uzavřeny hlavní taky na Karlovarsku a Sokolovsku. „V některých úsecích byly silnice dokonce uzavřeny a byly zvoleny objízdné trasy,“ popisuje mluvčí Kateřina Böhmová.

Řidiči podle ní jeli často rychle a neuvědomili si, že silnice je namrzlá. Někteří z nich navíc neměli zimní pneumatiky.

V tuto chvíli už jsou silnice v kraji sjízdné bez problémů.

Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme