Migranti se naposledy modlili v táboře u Calais. Úřady improvizovaný kostel vyklidí

Migranti se v neděli naposledy pomodlili v kostele v uprchlickém táboře u Calais. Informovala o tom agentura APOD. Improvizovaný kostel stejně jako zbytek tábora chtějí francouzské úřady co nejdřív vyklidit. Nedělní mše se účastnili hlavně migranti z Etiopie. Kromě kostela uprchlíci v táboře postavili provizorní mešitu, školy i obchody.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uprchlický tábor přezdívaný Džungle poblíž města Calais

Uprchlický tábor přezdívaný Džungle poblíž města Calais | Zdroj: Reuters

Tento týden francouzské úřady ukončily evakuaci obyvatel tábora. Většinu lidí převezly do uprchlických center po celé Francii.

Úřady vyklidily 'Džungli' u Calais, tisíce migrantů ale před evakuací uprchly do okolí

Číst článek

Představitelka místního departmántu Fabienne Bucciová chce oblast někdejšího tábora vyklidit do pondělí.

Hollande vyzývá Brity

Francouzský prezident Francois Hollande vyzval Brity, aby co nejrychleji přijali mladistvé z tábora u Calais. Podle šéfa Elysejského paláce se kolem takzvané džungle stále pohybuje kolem patnácti set uprchlíků mladších osmnácti let. Británie se zavázala, že zatím přijme zhruba 250 těchto mladistvých.

Hollande se kvůli rychlejšímu přijímání dětí z tábora nedávno setkal s britskou premiérkou Theresu Mayovou. Z tábora kvůli bourání někteří migranti utekli. Spekulovalo se i o tom, že někteří z nich přišli do Paříže. To ale Hollande vyvrátil.

„Do Paříže nepřišli migranti z Calais. Anebo šlo jen o opravdu malý počet uprchlíků. Na druhou stranu jsme v posledních měsících zaznamenali novou vlnu uprchlíku z Libye. Tito běženci přišli do Paříže. Snažíme se všechny tábory v Paříži vyklidit. Lidé v těchto podmínkách nemůžou žít delší dobu. Půjde tedy o zhruba stejnou operaci jako v Calais akorát, že v jiných podmínkách," vysvětloval Hollande.

Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme