Motoristům začne sloužit další část průtahu Karlovými Vary

V Karlových Varech dnes bude ukončena další etapa dostavby městského silničního průtahu. Nová silnice navazuje na čtyřproudovou komunikaci, která dosud končila provizorně u zimního stadionu extraligové HC Energie. Jde o vozovku, která bude v budoucnu součástí rychlostní komunikace spojující Prahu s příhraničním Chebem. Samotný městský průtah se staví v určitými přestávkami téměř 20 let. Dnes bude zprovozněna první část posledního, západního úseku. Tranzitní doprava by už neměla tolik zatěžovat městské čtvrti Drahovice, Tuhnice a Dvory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

průtah Karlových Varů

průtah Karlových Varů | Foto: Zdeněk Trnka | Zdroj: Český rozhlas

Západní část průtahu bude otevřena pouze provizorně. Dnes tedy předají stavbaři do užívání kompletně jednu polovinu nové silnice. Namísto čtyřproudové komunikace se řidiči zatím musí spokojit se dvěma pruhy. Na novém úseku bude platit omezená rychlost a zákaz předjíždění. Omezení jsou nutná, aby zde nedocházelo k tragickým nehodám, které policie například zaznamenala po částečném otevření dálničního obchvatu Plzně. Sdružení firem, které stavbu financuje zatím proinvestovalo přes tři miliardy korun. Není tajemstvím, že v určitých okamžicích stavby přísun finančních prostředků ze Státního fondu dopravní infrastruktury váznul. A platit to dosud.

Ke 2. lednu 2007 stavební firmy na nové silnici proinvestovaly o půl miliardy korun více, než jim zaplatil stát. Podle posledních informací se má v příštím roce financování zakázky zlepšit. Stavbaři proto počítají, že nejpozději na podzim už bude veřejnosti sloužit průtah v celém rozsahu.

Uplynulé dva roky byla tranzitní doprava v Karlových Varech svedena na provizorní městské trasy. Těžká kamionová doprava značně poničila povrchy místních komunikací. V ulicích, kterými procházely provizorní trasy, jsou propadlé silnice, poškozené kanály a často i vytrhané obrubníky

Z velké části ulice poškodily dlouhé soupravy, které měly problémy na křižovatkách a kruhových objezdech s vytočením. Na opravy takto poškozených míst přispěje Ředitelství silnic a dálnic, aby kompenzovalo způsobené škody.

Zdeněk Trnka, Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme