Myslivci na východě Prahy odstřelují přemnožené divočáky. Nechoďte do lesa, vyzývají veřejnost

Ve východní části Prahy v sobotu myslivci odstřelují přemnožené divočáky. Akce začne v 08:00 a potrvá zhruba do 14:00. Myslivci kvůli takzvané naháňce vyzývají obyvatele, aby do lesa nechodili. Potíže s přemnoženými divočáky jsou na území Prahy 14, Horních a Dolních Počernic a Běchovic. V uplynulých týdnech zvířata několikrát napadla psy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Naháňka divočáků přímo v Ústí nad Labem

Naháňka divočáků přímo v Ústí nad Labem | Foto: Gabriela Hauptvogelová

Naháňka, kdy jdou myslivci přímo proti zvěři, bude východně od Černého Mostu mezi Horními a Dolními Počernicemi a Běchovicemi. Myslivci mají vytipovaná místa, kde by divoká prasata mohla být. Kromě těch z Horních Počernic se akce zúčastní rovněž členové dalších sdružení. Zda bude akce v tomto rozsahu jedinou, není zatím rozhodnuto.

„Divočáky bude střílet přibližně 30 až 40 myslivců. Ti mají přesně vytipovaná místa, kde by divoká prasata mohla být. Během několikahodinové naháňky by myslivci mohli odstřelit dvě až tři zvířata,“ říká z místa reportérka Radiožurnálu Lída Křesťanová. Obyvatele všech dotčených městských částí i návštěvníky myslivci vyzývají, aby do oblasti nechodili a ani tady nevenčili psy.

Divoká prasata jsou přemnožena zejména v lesoparku Čihadla a parku U Čeňku. Pražský magistrát již vyzval myslivce, aby zvýšili počet odstřelů a přestali zvířata přikrmovat. V případě, že situaci rychle nevyřeší, pohrozilo město vypovězením nájmu honitby.

Podle zpráv ze sobotního odpoledne se myslivcům podařilo odstřelit dva divočáky.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme