Na ministerstvu zdravotnictví skončí dvě náměstkyně. Nikoho nevyhazujeme, tvrdí Ludvík

Resort zdravotnictví od nového roku nepočítá se dvěma odbornými náměstkyněmi. Obě podléhají služebnímu zákonu. Ten má mimo jiné chránit odborníky ve státní správě, aby se neměnili třeba s příchodem nového ministra. Vláda ale návrh šéfa resortu Miloslava Ludvíka z ČSSD na změny ve vedení úřadu schválila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloslav Ludvík

Miloslav Ludvík | Foto: Filip Jandourek

Na ministerstvu skončí náměstkyně pro majetek a mezinárodní věci Lenka Kolaříková a náměstkyně pro strategie Lenka Ptáčková-Melicharová. Jejich sekce ministr zruší.

Podle Ludvíka je to v souladu se služebním zákonem, tyto vedoucí pozice navíc prý byly zbytečné. Argumentoval také tím, že analýza vnitra zařadila jeho úřad mezi ty, kde je nejméně řadových zaměstnanců na jednoho vedoucího.

Na místo ředitele motolské nemocnice nerezignuji, řekl Ludvík. Do voleb chce mít zástupce

Číst článek

„Zrušení náměstkovských pozic neznamená, že dotyčné pracovnice ztratí status státní služby. Teď je věcí státního tajemníka, aby jim našel odpovídající místo. Nejde o to, že by se někdo vyhazoval, spíše se restrukturalizuje situace a v tuto chvíli máme dvě úřednice plně kvalifikované pro státní službu kdekoliv jinde.“

Minulý týden vláda ministrovu žádost o snížení náměstků nepotvrdila, protože ostatní členové kabinetu chtěli jeho záměr nejprve vysvětlit.

Lenka Kolaříková má změny za účelové. Pokud chtěl ministr podle ní efektivnější úřad, měl začít u dvou politických náměstků. Chce se poradit s advokátem.

Ludvíkův předchůdce - sociální demokrat Svatopluk Němeček - už na Twitteru oběma končícím náměstkyním poděkoval.

Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme