Obvinění z kauzy TSK nepůjdou do vazby, policie je stíhá na svobodě

Policie propustila všechny tři obviněné v kauze Technické správy komunikací (TSK). Stíhá je dál na svobodě. Radiožurnálu to potvrdila vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Kriminalisté vyšetřují údajnou korupci při zadávání zakázek, v uplynulých dnech prohledali sídlo TSK i několika firem po celé zemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zásah v budově Technické správy komunikací hlavního města Prahy

Zásah v budově Technické správy komunikací hlavního města Prahy | Foto: Filip Jandourek

"Mohu vám potvrdit, že nadále probíhají úkony vyšetřování s tím, že zadržené osoby byly ze zadržení propuštěny. Důvod vazby odpadl prováděnými úkony vyšetřování," řekla Radiožurnálu pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Kauza TSK: hlavním podezřelým je náměstek ředitele. Uplácet měli lidé ze dvou firem

Číst článek

Vyšetřování se týká víc než třiceti tendrů. Z policejního protokolu, do kterého ve středu nahlédli reportéři Radiožurnálu, vyplývá, že nejméně u pěti zakázek v hodnotě kolem miliardy korun mají už policisté nezákonné jednání doložené.

Jedním z obviněných je podle informací Radiožurnálu náměstek ředitele TSK Ladislav Pivec. Ten od středy nezvedá telefon. Jestli ve čtvrtek přišel do práce, nechtěla mluvčí organizace Barbora Lišková potvrdit.

Pavla Firbacherová, Lukáš Sapík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme