Odložení EET i otázka dostavby D8: na žádost opozice se mimořádně sejde sněmovna

Zahraniční politika, dostavba dálnice D8 a odklad evidence tržeb budou témata dvou mimořádných schůzí Poslanecké sněmovny. O jejich svolání ve čtvrtek požádaly pravicové opoziční strany TOP 09 a ODS. Zdůvodňují to tím, že vláda tyto otázky na běžných schůzích řešit odmítá. V případě EET zbývá jen měsíc, od prosince se opatření dotkne hotelů a restaurací.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanecká sněmovna, Andrej Babiš

Poslanecká sněmovna, Andrej Babiš | Foto: Martin Svozílek

V případě zahraniční politiky opozičním stranám vadí údajně nejednoznačné postoje vlády, která prý navíc s opozicí odmítá o směřování země mluvit.

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek také zdůrazňuje, že na odložení EET o dva roky zbývá málo času, na hoteliéry a restauratéry by se měla vztahovat od prosince.

„V prvním sledu bude více než 40 tisíc povinných subjektů uvězněných v režimu, ve kterém ještě stále nemá ministerstvo financí, jak vidíme, úplně jasno,“ popsal Kalousek.

„V druhém bodě chceme od ministra dopravy slyšet, jaké budou skutečné náklady na sanaci onoho území, které bylo zavaleno, kdo za to odpovídá,“ dodal, o čem chtějí mluvit ve spojitosti s dostavbou D8.

Schůze svolal předseda sněmovny Jan Hamáček z ČSSD z podnětu pravice na pátek 11. listopadu.

Mikuláš Klang Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme