Pod lavinou u Salcburku zemřeli dva Češi, dalším dvěma se podařilo zachránit

Dva Češi přišli v neděli o život pod lavinou u rakouského Salcburku. Pod sněhem skončili celkem čtyři turisté, oznámila tamní horská služba. Zatímco dva se zachránili, zbylé se již záchranářům oživit nepodařilo, uvedla agentura APA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V tyrolském Wattenbergu v Rakousku lavina zasypala dvě české výpravy, pět členů nepřežilo

V tyrolském Wattenbergu v Rakousku lavina zasypala dvě české výpravy, pět členů nepřežilo | Foto: Mária Pfeiferová

K neštěstí došlo v horském středisku Wildgerlostal u Krimmlu ve výšce 1700 metrů nad mořem poblíž Zittauer Hütte.

Podle horské služby muži neměli nouzové vybavení na hory. Dvěma z nich se ale podařilo ze sněhu vyhrabat. Ihned se pustili do vyprošťování dalšího zasypaného a pokusu o jeho oživení. Příslušníci záchranné služby dorazili na pomoc k vyproštění čtvrtého.

Třetí dnešní oběť si v oblasti Salcburku vyžádala druhá lavina. Skupina čtyř rakouských lyžařů sjížděla v oblasti Pfeifferköpf u Brambergu mimo vyznačené tratě a strhla lavinu. Masa sněhu zasypala jednoho z nich, i pro něj přišla pomoc příliš pozdě.

Podle informací horské služby byli její členové odpoledne povoláni ke třetímu zásahu v oblasti mezi Grossarlem a Bad Hofgasteinem. Lavina tam prý zasypala jednoho člověka, další podrobnosti nejsou zatím známy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme