Policie navrhla obžalovat řidiče vodního skútru, který na Orlíku zabil mladou ženu

Písečtí kriminalisté navrhli obžalovat devatenáctiletého řidiče vodního skútru, který na orlické přehradě naboural do loďky a zabil dívku. Hrozí mu rok až šest let vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR (ilustrační foto)

Policie ČR (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Mladík v červenci se skútrem na orlické přehradě naboural do loďky, v níž osmnáctiletá dívka jela se svým přítelem. Policie věc klasifikovala jako usmrcení z nedbalosti. ČTK to v pátek řekla mluvčí písecké policie Kamila Čuřínová Ingrišová. Na posun v případu upozornila Česká televize.

Písečtí kriminalisté vyšetřovali dívčinu smrt od 10. července, kdy se tragická nehoda stala. „Vyšetřování skončilo a spis jsme předali na okresní státní zastupitelství," uvedla Čuřínová Ingrišová.

Při neštěstí vrazil skútr do pramice vybavené motorem. Obě plavidla se střetla na 157. říčním kilometru poblíž zámku Orlík. V lodi byl kromě dívky jednatřicetiletý muž. Se zraněním byl také převezen do nemocnice. Na místě byl ošetřen i řidič skútru, druhý pasažér skútru vyvázl bez zranění. Nehoda nastolila otázku bezpečnosti na vodních plochách, kde mohou jezdit lodě bez rychlostního omezení.

V reakci na nehodu má podle ministra dopravy Dana Ťoka za ANO vzniknout kvůli ochraně plavců ve vodních nádržích Orlík a Slapy celkem 16 ploch vymezených pro koupání. Do nich nebudou smět motorová plavidla, ta se navíc budou moci pohybovat maximálně desetikilometrovou rychlostí i v okolí těchto míst.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme