Policie při pátrání v okolí výbuchu v Poličce našla kus munice. Zákaz vstupu zúžila jen na samotný areál

Policie v sobotu vpodvečer zmenšila pásmo zákazu vstupu kolem místa výbuchu v Poličských strojírnách v Poličce jen na samotný oplocený areál strojíren. Dosud bylo zakázané pásmo v okruhu asi 1300 metrů od epicentra výbuchu a zasahovalo i mimo areál, zejména do přilehlého lesa. Při rozsáhlé prohlídce míst vně areálu policie našla jeden kus neaktivní munice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté prohledávají okolí Poličských strojíren. Chtějí zmenšit pásmo pro zákaz vstupu

Policisté prohledávají okolí Poličských strojíren. Chtějí zmenšit pásmo pro zákaz vstupu | Foto: Josef Kopecký

Policisté v sobotu dopoledne začali prohledávat místa mimo areál strojíren v okruhu 1200 až 1300 metrů od epicentra výbuchu. Do pátrání se zapojilo asi 80 policistů z Pardubického kraje a brněnské pořádkové jednotky.

Policisté prohledávají okolí Poličských strojíren. Chtějí zmenšit zónu pro zákaz vstupu

Číst článek

Silnici vedoucí z Poličky na Jimramov kolem areálu strojíren policie pro běžný provoz otevřela v pátek v 18:00. Řidiči však na silnici nesmějí zastavovat, protože prochází místem se zákazem vstupu. Lidé evakuovaní z okolí podniku se mohli domů vrátit v pátek v podvečer.

Trhavina TNT z munice, kterou jedna z firem sídlící v areálu zneškodňuje, vybuchla ve čtvrtek před polednem. Při výbuchu bylo zraněno 19 lidí, z toho tři těžce. Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti se škodou přesahující pět milionů korun.

Policisté prohledávají okolí Poličských strojíren. Chtějí zmenšit pásmo pro zákaz vstupu | Foto: Josef Kopecký

Na místě výbuchu mají policisté k dispozici i speciální tank s nádrží na vodu a ochranou proti výbuchům. Kromě tanku mají pyrotechnici také vlastní obrněné vozidlo. Oba stroje byly nasazeny třeba po výbuchu munice ve Vrběticích na Zlínsku.

Kdy se obnoví výroba v podniku, není zatím jasné. Mohlo by to být zhruba za týden, kdy se okruh zákazu vstupu sníží jen na zničený objekt. Báňští inspektoři, kteří se podílejí na vyšetřování příčin neštěstí, ohledají místo nejdřív v pondělí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme