Prahu čeká dopravní pohroma. Vytížený Barrandovský most je nutné celý opravit

Jednu z nejvytíženějších pražských komunikací čeká do čtyř let komplexní rekonstrukce. Podle pražského náměstka pro dopravu Petra Dolínka z ČSSD město zatím neví, jak dlouho oprava Barrandovského mostu potrvá. Podle něj město zatím časový plán oprav nemá, problémům v dopravě se ale Praha nevyhne, připustil Dolínek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barrandovský most (ilustrační foto)

Barrandovský most (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Záměr hlavního města opravit vytíženou klíčovou komunikaci, zveřejnil Dolínek v on-line rozhovoru serveru Lidovky.cz.

„U Barrandovského mostu mám pro vás asi horší zprávu, než byste čekal. Během tří až čtyř let budeme muset zahájit komplexní rekonstrukci mostu, což způsobí zřejmě problémy v dopravě. Ale říkám otevřeně, že raději most opravíme, než aby se dostal do stavu, v jakém je Libeňský most,“ odpověděl Dolínek na dotaz čtenáře serveru.

Barrandovský most, součást Městského okruhu, je významným dopravním uzlem pro jižní část Prahy. Ve čtyřech proudech svádí dopravu z Jižní spojky, městských tunelů a přetížené Strakonické ulice.

Na otázku, jak dlouho by rekonstrukce klíčového mostu mohla trvat, Dolínek přesnou odpověď neměl. „Na to potřebujeme ještě několik měsíců příprav. Časový plán zatím nemám,“ řekl pouze.

Barrandovská most byl postaven v letech 1978 – 1988. Podle Technické správy komunikací hlavního města byl most v roce 2014 s 136 tisíci vozidly nejvytíženější pražskou komunikací.

Barrandovský most | Foto: Michal Jindra

ph Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme