Prezidentská kancelář rozhoduje o propuštění šéfa protokolu Forejta, tvrdí Echo

Vedení prezidentské kanceláře podle serveru Echo24 rozhoduje o propuštění dlouholetého šéfa protokolu Jindřicha Forejta. O jeho dalším osudu se má rozhodnout v nejbližších dnech. Podle informací Radiožurnálu je už kancelář šéfa protokolu zapečetěná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Ovčáček a Jindřich Forejt na tiskové konferenci na Pražském hradě.

Jiří Ovčáček a Jindřich Forejt na tiskové konferenci na Pražském hradě. | Foto: Filip Jandourek

Hrad celý víkend odmítá informace kolem Forejta potvrdit. Podle Echa rozhodne pohovor s prezidentem Milošem Zemanem. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček informaci nepotvrdil, ale také nevyvrátil.

Jindřich Forejt je ředitelem protokolu od roku 2004. V minulosti čelil skandálu kvůli údajně nedokončenému vysokoškolskému vzdělání. Musel taky vysvětlovat nesrovnalosti kolem státních vyznamenání a telefonátu s Jiřím Bradym. Naposledy si prezident stěžoval, že ho protokol mylně informoval o neúčasti amerického velvyslance Shapira při udílení vyznamenání 28 října.

Herman doufá, že už ho Forejt nebude žádat o vylepšení své pozice ve Vatikánu. Ani bych nežádal, reaguje protokolář

Číst článek

V minulosti se také hovořilo o tom, že by se z Forejta měl stát velvyslanec ve Vatikánu. Prezident Miloš Zeman mu v jednu chvíli podle médií dodal i podpis na pověřovací dekret, který by mu umožnil stát se velvyslancem. Server Blesk.cz nicméně před několika dny napsal, že z Forejtova plánovaného jmenování velvyslancem nakonec sešlo.

Tomáš Bystrý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme