Případ útočnice ze Smíchova: inspekce obvinila dva policisty

Policejní inspekce obvinila dva policisty kvůli postupu při zadržení agresivní ženy v Praze na Újezdě. Podle policejních vyšetřovatelů nedali lékařům informaci o jejím agresivním chování, kvůli čemuž dva týdny poté mohla vraždit na pražském Smíchově.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cvičení zásahových jednotek a Útvaru rychlého nasazení, Praha Braník

cvičení zásahových jednotek a Útvaru rychlého nasazení, Praha Braník | Foto: Martin Svozílek

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila dva policisty kvůli zásahu proti agresivní ženě, která o dva týdny později zabila zákaznici v obchodním centru na pražském Smíchově. ČTK to dnes sdělila mluvčí GIBS Radka Sandorová. Podle inspektorů policisté nesplnili svou povinnost a nepostupovali v souladu s trestním řádem, obviněni jsou ze zneužití pravomoci úřední osoby.

GIBS zkoumala incident, který se stal 5. července v kavárně na Újezdě v Praze 1. Třiatřicetiletá žena tam tehdy na toaletách napadla jí neznámou zákaznici, podle dřívějších informací ji škrtila tričkem. Útočnice byla převezena na psychiatrii v Bohnicích, přičemž lékaři údajně od policistů nedostali informaci o tom, co se v kavárně odehrálo. Pacientku zanedlouho propustili.

Soud poslal do vazby ženu, která vraždila na pražském Andělu

Číst článek

Někdejší zdravotní sestra a pozdější sanitářka zabíjela v den propuštění z bohnické léčebny, nůž si opatřila přímo v prodejně s domácími potřebami. Napadená zákaznice zraněním na místě podlehla. Policisté útočnici obvinili z vraždy, nyní je ve vazbě.

Inspektoři o obvinění informovali vedení pražských policistů. "Po důkladném seznámení se spisovým materiálem přijme příslušný služební funkcionář adekvátní personální opatření," uvedla na policejním webu mluvčí Andrea Zoulová.

Psychiatrickou nemocnici Bohnice prošetřovala kvůli incidentu komise. V srpnu oznámila, že lékaři nepochybili. Uvedla však, že chyba byla v komunikaci mezi policií, záchranáři a lékaři psychiatrické nemocnice.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme