Rekordně mrazivé ráno. Na Karlovarsku lidé vstávali do minus 17 stupňů

Na řadě míst v Česku v pondělí nad ránem padla rekordní minima pro 14. listopad. Nejchladněji bylo na Rolavě na Karlovarsku, kde rtuť teploměru klesla na minus 17,5 stupně. Teplotu minus 10 stupňů a nižší meteorologové zaznamenali na 14 stanicích, potvrdil mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu Petr Dvořák.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šála - čepice - zima

Šála - čepice - zima | Foto: CC0 License, Demeter Attila

Rekordní minimum v pondělí nad ránem padlo také na šumavské Jezerní slati, kde teplota vzduchu klesla na minus 14 stupňů. Tabulku rekordů pro 14. listopadový den přepisovali také na Jizerce v Jizerských horách, kde bylo minus 13,7 stupně. Jen o půl stupně tepleji bylo na Borových Ladech na Šumavě.

Rovných 13 stupňů pod bodem mrazu meteorologové naměřili v Šindelové v Krušných horách. Na minus 12 stupňů klesla teplota ve Volarech a v Pohoří na Šumavě.

„Na Horské Kvildě bylo minus 11,6, ale to není rekord. V roce 1999 tam naměřili minus 14,1 stupně," doplnil Dvořák.

Na východě bylo tepleji

Noc na pondělí byla mrazivá především v Čechách. Díky jasné obloze zde průměrná teplota klesla na minus 6,5 stupně, na západě republiky se pohybovala kolem minus osmi.

Na Moravě a ve Slezsku zajistila nízká oblačnost podstatně vyšší noční teploty - v průměru kolem minus 1,6 stupně pod nulou. „Ojediněle jsme zde zaznamenali i teploty slabě nad nulou," uvedli meteorologové na svém informačním webu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme