Řidič rozryl autem na D1 několik stovek metrů nově položené vozovky

Oprava úseku dálnice D1 mezi Velkou Bíteší a Devíti kříži se komplikuje. Ve čtvrtek v podvečer vjelo do čerstvě položeného cementobetonu auto. Poškodilo se tak pravděpodobně až několik stovek metrů vozovky. Případ teď vyšetřuje policie a Ředitelství silnic a dálnic.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Další úseky českých dálnic budou nově bez poplatku (ilustrační foto)

Další úseky českých dálnic budou nově bez poplatku (ilustrační foto) | Foto: Milan Kopecký | Zdroj: Český rozhlas

Podle informací ČTK dálnici poškodilo vozidlo některého ze silničářů, který se na stavbě podílel. Zničený úsek bude muset zhotovitelská firma odstranit a nahradit novým povrchem, říká mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Škoda je odhadována na více než pět milionů korun.

„Naším cílem je, aby to Ředitelství silnic a dálnic nestálo ani korunu navíc, protože je to čistě v odpovědnosti zhotovitele. A zároveň aby stále platil harmonogram dokončení tohoto konkrétního úseku,“ dodal Rýdl.

Vozidlo objelo stavební stroje rozestavené před začátkem čerstvě pokládaného úseku, přetrhlo červenobílou pásku a projelo po části nově položeného úseku, než řidič zjistil, že vjel na čerstvý beton. Poté, co se otočil a snažil se odjet zpět, byl zastaven pracovníky stavby, kteří přivolali Policii ČR, uvádí se v tiskové zprávě Ředitelství silnic a dálnic.

Zhotovitelem uvedeného úseku je sdružení stavebních společností Alpine Bau, OHL ŽS a EUROVIA CS.

Úsek mezi Bíteší a Devíti kříži se opravuje od poloviny srpna a stavební práce mají pokračovat ještě v příštím roce. Rekonstrukce má vyjít na 685 milionů korun bez DPH.

David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme