Řidiče překvapila ledovka a sníh. Na Zlínsku se kvůli tomu stalo asi dvacet nehod

Kvůli změně počasí a hustému sněžení byly v pondělí dopoledne neprůjezdné některé silnice ve Zlínském a Moravskoslezském kraji. Několik nehod se stalo v okolí Valašského Meziříčí a Nového Jičína. Na Ostravsku a Frýdecko-Místecku ošetřovaly silnice sypače.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamion se neudržel na kluzké silnici

Kamion se neudržel na kluzké silnici | Foto: HZS Pardubického kraje

"Všechna technika je v terénu, ale stojí se v kolonách a je to pomalé," řekl ČTK před devátou hodinou ráno výrobní náměstek Správy a údržby silnic Zlínska David Polášek.

Na Vsetínsku napadlo podle jednatele Správy a údržby silnic Valašska Jaromíra Kořistky do pěti centimetrů sněhu. "Hned se vyjelo, od noci je venku devět sypačů. Chemicky udržované cesty jsou mokré se zbytky sněhové kaše, zbylé se udržují inertním posypem," řekl ČTK Kořistka.

Dopravu v zemi zkomplikovala ledovka. Problémy byly hlavně na severu Čech

Číst článek

Podle krajské policejní mluvčí Lenky Javorkové policie v kraji eviduje od 4.00 asi dvě desítky dopravních nehod. Někteří další řidiči je možná nehlásili. Podle Javorkové si tři nehody vyžádaly lehká zranění. Nejvíce nehod bylo na Zlínsku a na Vsetínsku.

U Vlachovy Lhoty směrem na Vysoké Pole se například osobní auto na ledu otočilo na střechu. Nedaleko Mirošova uvízl kamion a nad zlínskou čtvrtí Mladcová sjel ráno školní autobus do příkopu a silnice je stále neprůjezdná. Policie řidiče upozorňovala také na náledí v okolí Fryštáku.

ČTK, Andrea Kratinová, Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme