Rychleji po D1. Silničáři otevřou zmodernizovaný úsek mezi Ostrovačicemi a Kývalkou

Cesta mezi Prahou a Brnem bude od neděle opět o něco rychlejší. Silničáři otevřou zmodernizovaný úsek D1 mezi Ostrovačicemi a Kývalkou na Brněnsku. I když měří jen čtyři kilometry, řidiči jezdili tímto místem pomaleji skoro rok a půl. Ve špičce se tam tvořily kolony a dopravu komplikovaly také časté nehody. Šlo jak o ulomená zrcátka, tak vážnější nehody kamionů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D1

Dálnice D1 | Foto: Michaela Vydrová

Dálniční policisté z Domašova řešili od loňského jara podobné případy na opravovaném úseku D1 poměrně často. Teď doufají, že jim od neděle práce mezi 178. a 182. kilometrem dálnice ubyde.

„Rekonstruovaný úsek způsobil situaci, že v okolí Brna byla hustota provozu zvýšená. Lze s určitostí říci, že otevření toho úseku zrychlí cestu z Prahy do Brna,“ potvrdil Milan Mráček z jihomoravského krajského policejního ředitelství.

Silničáři začnou modernizovat D1 mezi Jihlavou a Velkým Beranovem

Číst článek

Silničáře čeká o víkendu poslední úkol – demontáž provizorního dopravního značení. Pak bude dálnice oběma směry plně průjezdná. Mělo by to být nejpozději v neděli odpoledne, říká mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl, podle kterého se tam bude znovu jezdit bez rychlostního omezení.

„Je to úsek, který byl pod úsekovým měřením a mohu všechny řidiče ujistit, že jakmile tam odstraníme všechna značení, přestáváme i úsekově měřit,“ dodal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rychleji po D1. Silničáři otevřou zmodernizovaný úsek dálnice. Téma zpracoval Matěj Skalický.

Překročení rychlosti

Silničáři v úseku nainstalovali speciální radar v květnu. Policisté tak chtěli řidiče donutit, aby jezdili v zúžení podle předpisů, vysvětluje Milan Mráček.

„V souvislosti s úsekovým měřením bylo zjištěno od června do října téměř 153 tisíc protiprávních jednání řidičů při překročení rychlosti.“

Hromadná nehoda uzavřela u Ostředku na Benešovsku na několik hodin D1 ve směru na Prahu

Číst článek

Po otevření úseku Ostrovačice-Kývalka budou silničáři opravovat další čtyři úseky D1. Čeká je ale zimní přestávka. Už za týden tak plně zprovozní úsek mezi Psářemi a Souticemi. A další budou následovat, říká mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

„Na úseku mezi Měřínem a Velkým meziříčím budeme dávat do zimního provozu kolem 20. listopadu a dva poslední úseky Jihlava - Velký Bertanov, respektive Velká Býteš a Devět křížů dáme k dispozici všem řidičům na celou zimu na přelomu listopadu a prosince."

Od prosince do února projedou řidiči mezi Prahou a Brnem bez omezení, pak se na dálnici vrátí

Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme