Sklenář se vrací z CEFC na Pražský hrad, v čele protokolu nahradí Forejta

Někdejší dlouholetý šéf protokolu Miroslav Sklenář se vrací na Pražský hrad. V čele odboru vystřídá Jindřicha Forejta. Informoval o tom mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský hrad

Pražský hrad | Foto: Jolana Nováková | Zdroj: Český rozhlas

Jmenování Miroslava Sklenáře není překvapující. Spekulovalo se o něm už několik dní.

"Nepřemýšlel jsem ani vteřinu. Když mě pan kancléř, můj dlouholetý přítel, oslovil, že pan prezident by stál o to, abych na určitou dobu pomohl situaci stabilizovat, tak na to nelze říci ne," řekl Českému rozhlasu Sklenář, který už na odboru protokolu pracoval v době prezidenství Václava Havla.

Odešel v době, kdy byl prezidentem Václav Klaus. Zpět se vrátil v roce 2014, podle médií proto, aby nahradil Forejta. S tím měl mít údajně v oblasti protokolů řadu sporů.

Kauza Forejt přehledně: hradního ceremoniáře řeší protidrogová centrála i bezpečnostní úřad

Číst článek

V březnu 2015 podal výpověď a odešel do pobočky CEFC. Tato čínská firma má blízko k Hradu, předseda jejího představenstva Jie Ťien-ming se v roce 2015 stal poradcem prezidenta Miloše Zemana. O uvolnění z funkce sekčního ředitele zahraničních věcí a protokolu CEFC Group (Europe) Company Sklenář požádal v uplynulých dnech a vedení společnosti mu vyhovělo.

"S různými prodlevami jsem v kanceláři prezidenta republiky dvanáct, třináct let. To určitě nijak nesouvisí se CEFC, to souvisí s tím, že jsem pracoval jako ředitel protokolu u prezidenta Havla a rok u prezidenta Klause," vysvětlil.

Forejt svůj odchod oznámil v úterý, zdůvodnil ho zdravotními a osobními důvody.

ČTK, Marie Bastlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme