Sníh s deštěm zastavil kamiony a autobusy na Vysočině. Měly problémy vyjet do kopců

Sněžení a déšť se sněhem ve středu ráno komplikovaly dopravu na Vysočině. Na několika místech v kopcích na Jihlavsku a Havlíčkobrodsku uvízly kvůli mokrému sněhu kamiony a autobusy. Dohlednost byla kvůli srážkám na mnoha místech špatná. Na Pelhřimovsku navíc napadlo několik centimetrů nového sněhu. Nehoda se nevyhnula 84. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno, podle policistů tam ale omezení není. Úplnou uzavírku nemají hlášenou na žádném z úseků kraje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sníh na Vysočině

Sníh na Vysočině | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

Kamiony a autobusy měly problémy hlavně v lokalitě Skřivánek mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem, u Stonařova na Jihlavsku a Telčsku. Problémy hlásí řidiči také u Vyskytné na Pelhřimovsku nebo u Věže na cestě z Havlíčkova Brodu na Humpolec a dál z Humpolce na Pelhřimov.

„Děláme všechno pro to, aby se sníh rozpustil, v terénu máme na celém území kraje přes 90 sypačů," řekl Roman Hubený z dispečinku Krajské správy a údržby silnic.

Sněží téměř na celém území kraje, nejvíc na Pelhřimovsku. Během dne budou podle meteorologů postupně od východu srážky ustávat a bude ubývat oblačnosti.

ČTK, Olga Štrejbarová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme