Sobotka po summitu v Římě zamířil do nemocnice. Trápí ho nachlazení, říká mluvčí

Předseda vlády Bohuslav Sobotka z ČSSD se v sobotu večer vrátil ze schůzky s představiteli 27 členských států Evropské unie a ihned z letiště odjel do nemocnice. Podle mluvčího vlády Martina Ayrera musel být vyšetřen kvůli nachlazení. „Není to nic vážného,“ řekl Zpravodajskému webu Českého rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda vlády a ČSSD Bohuslav Sobotka

Předseda vlády a ČSSD Bohuslav Sobotka | Foto: Filip Jandourek

„Je to tak, že předsedu vlády v posledních dnech trápilo nachlazení. My jsme se včera vrátili ze zahraniční pracovní cesty v Římě, kde premiér zastupoval Českou republiku na summitu evropských zemí a pan premiér se večer po návratu podrobil lékařskému vyšetření. Nejde v žádném případě o nic vážného,“ řekl ke zdravotnímu stavu premiéra mluvčí Ayrer.

„Nechci to ale komentovat nějak detailně, ani mi to nepřísluší,“ dodal. Sobotkovy zdravotní potíže podle mluvčího ale nejsou vážné a jeho program v příštích dnech neovlivní.

Předseda vlády odjede v úterý na jednání zemí V4 do Varšavy, ve čtvrtek ho čeká zasedání tripartit ČR a Slovenska. Rychlou lékařskou pomoc v minulosti potřebovali i jiní předsedové vlády. V péči lékařů skončil například někdejší premiér Vladimír Špidla (ČSSD), a to kvůli přepracování.

ČTK, Daniela Brodcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme