Soud Janouškovi znovu přerušil výkon trestu ze zdravotních důvodů. Tentokrát na rok

Krajský soud v Brně vyhověl žádosti lobbisty Romana Janouška a ze zdravotních důvodů mu na rok přerušil výkon trestu, informuje Česká televize. Je to už druhé přerušení v řadě. Tato doba se mu ale nezapočítává do délky trestu. Janoušek si odpykává 4,5 roku vězení za sražení ženy autem v opilosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Janoušek u soudu v roce 2014.

Roman Janoušek u soudu v roce 2014. | Zdroj: ČTK

"Výkon trestu byl přerušen do 25. 11. 2017 s ohledem na zdravotní stav odsouzeného," uvedla mluvčí soudu Simona Pešková v tiskové zprávě. Soud o přerušení rozhodl už 14. listopadu. Janouškův advokát to zatím nekomentoval, chce nejdříve informovat svého klienta.

Lobbista o prodloužení přerušení zažádal Krajský soud v Brně 1. listopadu. Na konci měsíce mu má totiž doběhnout půlroční přerušení trestu kvůli zdravotním potížím. Soud výkon trestu v pondělí přerušil na další rok.

Janoušek dál bojuje, aby nemusel zpět do vězení. Požádal soud o prodloužení propustky o rok

Číst článek

Janoušek si má odpykávat čtyři a půl roku za to, že v roce 2012 srazil svým vozem ženu a od nehody ujel, navíc byl opilý. Na začátku letošního roku však věznici v Brně - Bohumíně opustil, aby se podrobil operaci hlavy. V květnu pak požádal o přerušení trestu kvůli pooperačním komplikacím, soud mu nakonec povolil zůstat na svobodě půl roku.

Z jakých důvodů konkrétně žádal lobbista o další přerušení trestu, není jasné. Jeho advokát Lukáš Trojan věc nekomentoval. "Potřeboval bych k tomu souhlas klienta a ten nemám," řekl jen dříve Zpravodajskému webu Českého rozhlasu.

Ženu viděl, najížděl na ni, telefonoval o tom s manželkou. Janoušek se obnovy procesu nedočká

Číst článek

Podle lékařské zprávy, kterou Janoušek soudu předložil na jaře, byl jeho zdravotní stav vážný. Po operaci hlavy krvácel do mozku, kvůli čemuž se musel podrobit dalšímu zákroku. Soud konstatoval, že jeho prognóza je nejistá.

V říjnu se Janoušek u Městského soudu v Praze pokusil otevřít svůj případ na základě znaleckých posudků z oboru psychiatrie, neurochirurgie a očního lékařství. Obnovy procesu se ale nedočkal, soud jeho žádost zamítl. Rozhodnutí není pravomocné. Janouškův advokát proti němu podal stížnost, kterou se bude zabývat vrchní soud.

ph Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme