Student na Plzeňsku mával zbraní a vykřikl Alláhu akbar. Policie ho obvinila

Policie na Plzeňsku se zabývá případem ze střední školy v Kralovicích, kde údajně jeden ze studentů vběhl do třídy s airsoftovou zbraní a vykřikl Alláhu akbar (arabsky Bůh je veliký). Na událost z minulého týdne upozornila televize Prima.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR (ilustrační foto)

Policie ČR (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Policejní mluvčí Markéta Fialová v úterý pouze řekla, že policie zahájila trestní stíhání patnáctiletého studenta za přečiny výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Další podrobnosti vzhledem k věku mladíka neuvedla.

Ředitel školy Milan Oravec potvrdil, že kvůli věci kontaktoval policii. Jeden student podle něj během vyučovací hodiny odešel na toaletu, a když se vrátil, měl atrapu zbraně a vykřikl Alláhu akbar. Studenti zřejmě o tom, co připravuje, věděli. Snad si chtěl udělat legraci, řekl ředitel. Mladík tak zaskočil hlavně vyučující.

„Případem se zabývá policie, bude na ní, jak s věcí naloží," řekl Oravec. Škola podle něj přijme výchovná opatření. V úvahu připadá podmínečné nebo úplné vyloučení ze školy.

Přísnost trestu bude záviset i na závěrech policejního vyšetřování. Student se podrobil také psychologickému vyšetření.

Podle Primy si žák údajně přinesl do školy ještě dva nože. Policie u něj doma provedla domovní prohlídku, uvedla televize.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme