Technickým službám začíná zimní pohotovost. V Pelhřimově posyp rozvezly i obyvatelům

Od úterý musí pracovníci technických služeb ve městech hlídat, aby namrzlé chodníky neklouzaly. V Česku totiž začíná režim zimní údržby. V Pelhřimově na Vysočině ale rozvážejí speciální posyp i lidem. Zájemci ho dostávají zadarmo. K bytovým i rodinným domům dopravili pracovníci technických služeb jen za pondělí na sto pytlů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Pelhřimově rozvážejí obyvatelům zimní posyp

V Pelhřimově rozvážejí obyvatelům zimní posyp | Foto: Lucie Maxová

Zimní posyp si mohou lidé v Pelhřimově objednat u technických služeb telefonicky i osobně - v ulici Myslotínská.

„Je to v podstatě taková jakoby žádost o pomoc o údržbu komunikací, aby nám občané trošku pomohli. Není to časově omezené, tuhle akci pořádáme celou zimu,“ vysvětlil účel posypu zdarma asistent ředitelky technických služeb Jaroslav Záběhlík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pracovníci pelhřimovských technických služeb rozváželi zájemcům zdarma zimní posyp. Na cestě je doprovázela i Lucie Maxová

Vedení města si od akce slibuje i to, že jim lidé nebudou ničit chodníky solí.

Těm, kteří si materiál stihli objednat včas, ho navíc rozvezli sami pracovníci služeb. Devadesát pytlů doručovali v pondělí po Pelhřimově Miroslav Maňaš a Luboš Dobiáš.

„Kolega mi někdy pomůže, když je větší porce. Když je po jednom pytli, tak to nosím sám, aby nemusel pořád vylézat z kabiny,“ popsal systém Miroslav Maňaš, který zrovna na ramenou nesl 45kilogramový pytel.

Zdarma byl i rozvoz

Luboš Dobiáš doplnil, proč zrovna on sedí za volantem. „Vyžaduje to dobrou znalost města, aby člověk ty ulice znal a věděl, jakým způsobem vyrazit, aby se moc nepřejíždělo z jednoho konce na druhý, což asi v mém případě není zas tak velký problém, protože zde pracuji několik let, takže všechny ulice znám téměř nazpaměť,“ řekl.

Na horách se objevil první sníh. O týden dřív než před rokem

Číst článek

Jedním z lidí, kteří si od nich zimní posyp přebrali, byl školník základní školy Stanislav Vytiska. „Do školy a do soukromého baráku, do sdružení, k synovi taky. Po dvou pytlíkách ke každému. Zadarmo hlavně, tak jsem toho využil,“ vyjmenoval, kam si pytle s materiálem objednal.

„Jsem rád, že nemusím jezdit, protože čím bych tam jel ze školy, jedině s kárkou ruční,“ ocenil zajištěný rozvoz.

Kdo si však nestihl zimní posyp u pelhřimovských technických služeb objednat do konce října a měl by o něj zájem, musí si už pro něj dojet sám, a to do ulice Myslotínská. K dispozici tam bude po celou zimu.

Lucie Maxová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme