U Boleslavi spadlo malé letadlo. Zemřeli dva lidé

Mezi obcemi Luštěnice a Brodce na Mladoboleslavsku, nedaleko dálnice D10, spadlo v úterý odpoledne malé sportovní letadlo. Při neštěstí zemřeli dva lidé, řekl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek. Příčinu vyšetřovatelé zjišťují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

české lehké sportovní letadlo

české lehké sportovní letadlo | Foto: Jan Fridrich

Událost se stala kolem 15:30 nedaleko kopce Homolka. Hořící letadlo bylo nalezeno v zalesněném, špatně přístupném terénu. Požár uhasili hasiči. Podle Vinčálka byla na místě objevena dvoučlenná posádka bez známek života.

K nehodě byl vyslán vrtulník záchranné služby, sanita z Mladé Boleslavi a vůz s lékařem. Záchranáři ale už nemohli posádce letadla nijak pomoci. "Lékař už pouze konstatoval smrt," uvedla mluvčí krajské záchranné služby Petra Effenbergerová.

Zpravodaj ČTK se na místě neštěstí přesvědčil o tom, že ze sportovního letadla zbyl jen ohořelý vrak. Hasiči se k němu obtížně dostávali v terénních autech nebo na čtyřkolkách, běžná vozidla neměla v komplikovaném terénu šanci. Přístupové cesty k místu neštěstí byly zajištěny páskami, na nedaleké silnici byl kvůli odstavené technice hasičů řízen kyvadlově provoz.

Kolem 18:00 pracovala na místě asi desítka hasičů, ostatní zůstávali na přístupových cestách. Dorazili také vyšetřovatelé z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. "Hasiči pomohou s nasvícením místa," uvedl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme