Účastníci pohřbu kardinála Vlka nebudou muset stát frontu spolu s turisty, dohodlo se arcibiskupství s Hradem

Účastníci sobotního pohřbu kardinála Vlka nebudou muset čekat dlouhé fronty na bezpečnostní prohlídky. Pražské arcibiskupství se dohodlo s Hradem, že od 9 hodin dopoledne otevře pro smuteční hosty speciální kontrolní stanoviště. Do svatovítské katedrály jimi budou lidé moct přicházet do tři čtvrtě na jedenáct.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražský hrad

Pražský hrad | Foto: Filip Jandourek

„Od Prašného mostu, to znamená od zastávky tramvaje číslo 22, a z Hradčanského náměstí vedle Brány Gigantů na první nádvoří, budou otevřeny zvlášť označené bezpečnostní body. Bude tam vždy cedule: vstup na bohoslužbu. Tam budou účastníci pohřbu přednostně odbavení, aby nemuseli stát ty fronty spolu s turisty,“ upřesnil arcibiskupský ceremoniář Vojtěch Mátl.

Se zesnulým kardinálem se lidé můžou rozloučit už ve čtvrtek. Arcibiskupství vystaví rakev od 17 do 21 hodin v katedrále sv. Víta. Pieta pak bude pokračovat i v pátek, a to od 15 do 21 hodin v kostele svatého Benedikta na Hradčanském náměstí. Prezident Miloš Zeman se pohřbu nezúčastní.

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme