Zeman na pohřeb kardinála Vlka nedorazí. Nechce se chovat pokrytecky, pošle věnec

Prezident Miloš Zeman se pohřbu kardinála Miloslava Vlka nezúčastní. Pošle ale smuteční věnec prezidenta republiky. Při návštěvě hlavy státu v Olomouckém kraji to oznámil hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Podle něj se Zeman nechce chovat jako pokrytec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman | Zdroj: Reuters

„Někteří politici, kteří například v minulosti podnikali billboardovou kampaň proti církvi, psali po úmrtí kardinála Vlka srdceryvné statusy na Facebook. To je ukázka pokrytectví a pan prezident takto postupovat nebude. Svou úctu vyjádří tiše, ale uctivě,“ prohlásil Ovčáček.

Zeman v sobotu nezveřejnil ani kondolenci kardinálu Vlkovi, přestože v minulých týdnech kondoloval třeba současnému portugalskému prezidentovi, když zemřela bývalá hlava státu Mário Soares, nebo maďarskému prezidentovi kvůli havárii autobusu.

Kardinál Miloslav Vlk zemřel o víkendu po těžké nemoci v 84 letech. Lidé se s ním můžou naposledy rozloučit ve čtvrtek a v pátek. Jeho pohřeb pak bude v sobotu v 11 hodin v Chrámu svatého Víta. Zádušní mši bude sloužit kardinál Dominik Duka. Ostatky Miloslava Vlka pak uloží do arcibiskupské hrobky ve svatém Vítu.

David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme