V Česku je až sto tisíc patologických hráčů. Vláda chce se závislostí na hazardu bojovat

Hazardní hry se přesouvají na internet. Tam se k němu mohou dostat také mladiství a děti. Podle evropské školní studie o závislostech ESPAD má zkušenost s online gamblerstvím téměř každý čtvrtý šestnáctiletý chlapec v Evropě. Internetové hraní je tématem pondělní odborné konference o hazardu v Praze. Řešit bude i nový zákon nebo prevence a léčba závislých hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karta, ilustrační foto

Karta, ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

„V riziku problémového hráčství se nachází přes 400 tisíc Čechů. Patologických hráčů je až 100 tisíc. Ambulantně se ročně léčí pouze 1400 až 2000 z nich, což je opravdu malý zlomek,“ říká mluvčí vládního Odboru protidrogové politiky Renata Hladná. „Možná je to způsobeno tím, že máme v České republice deset až dvacet zařízení, které poskytují služby problémovým hráčům,“ dodává.

Podle studie ESPAD sází asi 12 % šestnáctiletých chlapců v Evropě pravidelně. V České republice jsou výsledky podobné. „Mladá generace začíná hrát v průměru o několik let dřív, než generace před nimi. Do 10 procent mají s hazardem zkušenost šestnáctiletí, u sedmnáctiletých je to až 30 procent,“ říká národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil.

Anna Horáčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme