V kauze házení vajec na Zemana padla obžaloba. Muži hrozí až dva roky vězení

Státní zástupkyně podala obžalobu na muže, který údajně házel před dvěma lety na Albertově vejce směrem k pódiu s prezidentem Milošem Zemanem. Zpravodajskému webu Českého rozhlasu to sdělil mluvčí Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2 Ondřej Šťastný. Obžalovanému hrozí až dva roky vězení, je stíhán za přečin výtržnictví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vejce jsou v pohodě

Vejce jsou v pohodě | Foto: zdroj: Flickr.com, Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic

„Státní zástupkyně podala k Obvodnímu soudu pro Prahu 2 obžalobu na muže obviněného z toho, že dne 17. 11. 2014 na pražském Albertově házel vejce směrem k pódiu během pietního shromáždění k 25. výročí pádu komunistického režimu," uvedl Šťastný a dodal:

„Muž je trestně stíhán pro přečin výtržnictví, za který hrozí trest odnětí svobody až na dva roky."

V říjnu navrhla muže obžalovat policie, státní zástupkyně mohla po prostudování spisu zvolit i jiný procesní postup - například postoupit věc do přestupkového řízení.

Po podání obžaloby se bude věcí zabývat Obvodní soud pro Prahu 2, který obžalovaného může uznat vinným trestním příkazem, nebo rovnou nařídit veřejné hlavní líčení.

Incident se stal při odhalení pamětní desky k 25. výročí pádu komunistického režimu. Prezidenta tehdy vypískaly stovky lidí.

Na transparentech mu vytýkali náklonnost k Rusku, vztah k alkoholu a vulgární výroky v rozhlase. Ze shromážděného davu létaly předměty včetně vajíček a zaznívaly výzvy k odstoupení z funkce. Osobní strážci bránili hlavu státu rozevřenými deštníky, Zeman nazval vrhače předmětů zbabělci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme