Válečný hrdina Vranský vystoupil ze svazu bojovníků za svobodu. Nikdo se nemohl ozvat, protestuje

Ústřední výbor Českého svazu bojovníků za svobodu na úterním zasedání zrušil kladenskou a jičínskou okresní organizaci svazu. Vyloučil navíc tři členy. Důvodem jsou prý kritika a pomlouvačná kampaň v médiích. Na protest proti jednání ústředního výboru ze svazi vystoupil válečný veterán od Tobrúku Pavel Vranský.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do Prahy přesně před 70 lety přiletěl ze služeb RAF Pavel Vranský. Střelci je dnes 94 let

Do Prahy přesně před 70 lety přiletěl ze služeb RAF Pavel Vranský. Střelci je dnes 94 let | Foto: Veronika Hlaváčová

„Nikdo se nemohl ozvat, nikdo k tomu nemohl diskutovat, to je naprosto neregulérní a nesprávný postup,“ řekl 95letý Vranský.

Mluvčí svazu Vladislav Kučik ale namítá, že členové měli možnost se k vyloučení a rušení organizací dopředu vyjádřit. „Téma toho vyloučení a zrušení organizací se řešilo už nejméně rok předem na řadě jednání ústředního výboru,“ tvrdí Kučik.

Před časem vystoupily například z lidické organizace Českého svazu bojovníků za svobodu tři poslední pamětnice lidických událostí. Důvodem bylo zvolení bývalé novinářky a političky Jany Bobošíkové do vedení.

Členem zmíněné organizace je také mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček nebo kardinál Dominik Duka. Současné vedení svazu jeho bývalí členové kritizují mimo jiné za neprůhledné hospodaření s penězi a prodej některých budov.

Eva Rajlichová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme