Výrok roku podle Hoffmana: Populismus je jenom stigmatizující pojem pro to, co nechceme slyšet

Nejštěpnější. Nejnebezpečnější. Nejpříznačnější. Nejvtipnější. Pokračujeme v hledání výroku roku 2016, který vybírají osobnosti, jež slýcháte na Českém rozhlasu Plus. Slova, na která by se nemělo zapomenout, tentokrát připomněl komentátor Deníku Ivan Hoffman.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Robejšek

Petr Robejšek | Foto: Jan Sklenář

Výrok roku podle komentátora Ivana Hoffmana pronesl 19. listopadu politolog a zakladatel politické strany Realisté Petr Robejšek.

„Populismus je jenom stigmatizující pojem pro to, co nechceme slyšet. Víte, dosud žijeme v demokracii a trochu zapomínáme na to, že v ní jde o to, co si přeje většina národa, byť se nám to v metropolích, na univerzitách a v redakcích zrovna nelíbí.“

„Uvědomil jsem si, že když dnes slyším, že někdo o někom říká, že je populista nebo něco označí za populismus, tak první, co mě napadne je, že naslouchám elitáři,“ vysvětluje komentátor Deníku.

Přehled všech výroků roku 2016

Číst článek

„Kdo je větším nebezpečím pro společnost - populisté, nebo elitáři? Řekl bych, že elitáři nás ohrožují víc,“ dodává Ivan Hoffman.

Další čtyři nejsilnější výroky roku 2016 vybraných komentátory Českého rozhlasu Plus zveřejníme postupně do konce týdne.

Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme