Výrok roku podle Jelínka: Budeme šťastni za každého, kdo z toho koncentračního tábora unikne

Nejštěpnější. Nejnebezpečnější. Nejpříznačnější. Nejvtipnější. Hledání výroku roku 2016 pomalu finišuje. Slova, na která by se nemělo zapomenout, tentokrát vybral politolog z Masarykovy demokratické akademie Lukáš Jelínek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference TOP09, Miroslav Kalousek

Tisková konference TOP09, Miroslav Kalousek | Foto: Martin Svozílek

Výrok roku podle komentátora a politologa Lukáše Jelínka pronesl na konci listopadu předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Jeho slova se týkala elektronické evidence tržeb.

„Platí, že my budeme šťastni za každého, kdo z toho koncentračního tábora unikne, ale především chceme zrušit ten koncentrační tábor.“

„Je velmi zajímavé, jak se čeští politici nejsou schopni zbavit výroků, které používají nějakou nacistickou nebo totalitní symboliku, nebo jak pracují s paralelami, které nás uvozují zpátky k těm neblahým dobám,“ podotýká Jelínek.

Přehled všech výroků roku 2016

Číst článek

„Tyto nacistické paralely jsou něčím, co českou politiku provází už dlouhou řádku let. Velmi dobře to vypovídá o tom, jak je česká politika neurovnaná a chaotická, jak politici střílejí od boku a až později doceňují význam svých prohlášení, která berou zpět,“ dodává Jelínek.

Poslední výrok roku 2016 zveřejníme v sobotu, vybere ho komentátor Petr Žantovský.

Marián Vojtek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme