Web Hlídací pes koupil intimní nahrávky Forejta. Šňupe na nich bílý prášek

Odchod šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta může souviset s kompromitujícími nahrávkami intimního rázu, které se objevily mezi novináři. Záběry koupil server Hlídací pes a publikoval z nich několik printscreenů. Web zdůraznil, že celá videa nezveřejní, ovšem popsal, co na nich je: Forejt šňupe bílou látku a oddává se sexuálním hrátkám. Hrad ani protokolář prozatím video nekomentují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Forejt

Jindřich Forejt | Foto: Jan Bartoněk | Zdroj: Český rozhlas

Informace o Forejtově konci se šíří od pátku, dosud však byl spojován s několika přešlapy hradního protokolu, jemuž Forejt léta šéfoval. Situace kolem jednoho z nejbližších spolupracovníků prezidenta Miloše Zemana je však zřejmě mnohem závažnější. Hlídací pes zakoupil sérii devíti videí, údajně natočených ve Forejtově bytě v Praze 5.

Bílý prášek a sexuální hrátky

Ukazují Forejta šnupajícího bílou látku a oddávajícího se sexuálním hrátkám, popisuje server. Záběry skrytě natočila další osoba v místnosti. Zaznamenala i detaily věcí v bytě jako kreditní kartu s Forejtovým jménem či pečetní prsten hradního ceremoniáře.

Hříchy protokoláře Forejta: telefonát s Bradym, neviditelný Schapiro i neoprávněné používání titulu

Číst článek

Nabídku koupit videa dostal také Český rozhlas. Přišla s ní dvojice mužů, která za ně požadovala 70 tisíc korun. Redakce to však odmítla. Muži chtěli videa původně prodat za 250 tisíc televizi Nova, nabídku ale postupně snižovali, oslovili naříklad server Echo24.

Bezpečnostní riziko

Forejt se kromě Zemana pohyboval i v těsné blízkosti jeho předchůdce Václava Klause. Podle exšéfa rozvědky Karla Randáka proto jeho chování na nahrávkách představuje značné bezpečnostní riziko.

“Bezpečnostní riziko je hlavně to, že takové věci vůbec dělá,” komentoval Randák pro server Hlídací pes užívání drog. “Vysoce postavený státní úředník nemůže mít v takovém případě vůbec bezpečnostní prověrku,” uvedl s tím, že hlavní problém je vydíratelnost.

Printscreen z videí s Jindřichem Forejtem z webu Hlídací pes | Foto: repro

Zpravodajský web Českého rozhlasu oslovil Národní bezpečnostní úřad, který prověrky vydává a může je také odebírat, s dotazem, zda událost prověřuje. Ten ale podobné věci nekomentuje. "Nemůžeme sdělovat informace o bezpečnostním řízení (prověrce) konkrétní osoby jiné osobě než účastníkovi bezpečnostního řízení," uvedl pouze jeho mluvčí Radek Holý.

Nevyjádřil se ani sám Forejt, který je údajně nemocný. Šéf protokolu v pondělí nezvedal telefon a nereagoval ani na dotaz zaslaný SMS zprávou. Podobně nedostupný byl i jeho nadřízený, hradní kancléř Vratislav Mynář.

A na přímý dotaz, zdali se v souvislosti s Forejtem neobjevily skutečnosti, které by mohly představovat hrozbu, nechtěl odpovědět ani mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. "Personální změny komentuji až v okamžiku, kdy jsou," sdělil Zpravodajskému webu Českého rozhlasu.

Ondřej Golis, Hana Mazancová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme