Z obálky v pražské třídírně pošty se vysypal bílý prášek, hasiči evakuovali 37 lidí. Látku zkoumají experti

Hasiči evakuovali 37 lidí z třídírny České pošty v pražských Malešicích. V pondělí večer se z jedné obálky vysypal neznámý bílý prášek. Jedenáct lidí s ním přišlo do styku, a museli proto počkat na epidemioložku, která rozhodla, že můžou jít domů. Podle mluvčí hasičů Pavlíny Adamcové teď vzorky zkoumá Státní ústav jaderné, chemické a biologické ochrany.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pošta na Sokolovské ulici v Karlových Varech-Rybářích

Pošta na Sokolovské ulici v Karlových Varech-Rybářích | Foto: Magistrát města Karlovy Vary

„Naši chemici v oblecích a s respirační maskou nabrali vzorky, naše přístroje nenaměřily žádnou nebezpečnou látku. Vzorky byly odeslány do Kamenné u Příbrami,“ potvrdila mluvčí odeslání vzorku do ústavu. Hasičské přístroje umí zachytit 300 základních nebezpečných látek.

Třídírnu hasiči předali poště ještě v pondělí. Podle mluvčího České pošty Matyáše Vitíka zásah hasičů odesílání balíků a dopisů neovlivnil.

Jana Klementová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme