PPF chce odkoupit akcie O2 a Cetinu za 254 korun. Cetin na burze posílil o čtvrtinu

Investiční skupina PPF nabídne za akcie telekomunikační společnosti O2 a oddělené firmy Cetin dohromady 254 korun. To je o 76 korun víc, než za kolik se akcie O2 před rozdělením firmy obchodovaly na pražské burze. Cena tak výrazně překonala očekávání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 Czech Republic a.s.

O2 Czech Republic a.s. | Foto: O2 Czech Republic a.s.

Za jednu akcii operátora O2 nabízí PPF 78 korun a za jednu akcii správce sítí Cetin 176 korun. Podle analytika Patrie Romana Koděry byly původní odhady mnohem nižší.

„Cena, kterou společnost PPF nabízí, je vyšší, než trh předpokládal. Přece jenom při rozdělování společnosti se znalecký posudek u společnosti Cetin pohyboval okolo 150 korun. Myslím si, že současná cena je pro akcionáře velmi zajímavá,“ upřesnil Koděra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Akcie firmy Cetin rostou. Důvodem je zpráva finanční skupiny PPF o jejich odkupu. Podrobnosti zjišťovala redaktorka Zuzana Švejdová

Písemný návrh na dobrovolný odkup akcií obdrží všichni akcionáři O2 a Cetinu po 15. červnu.

„Po tomto datu akcionáři obdrží jednak dopisy s nabídkou, jednak se mohou obracet na webové stránky www.vykupo2.cz,“ dodal mluvčí PPF Radek Stavěl.

Akcionáři také mohou v případě nejasností volat od 15. června v pracovních dnech mezi 8. a 16. hodinou na telefonní čísla 723 903 317, 721 427 394 nebo 720 346 427, kde jim operátoři poradí.

Po zveřejnění nabídkové ceny akcie telekomunikačního operátora O2 ztrácely více než čtyři procenta. Naopak akcie Cetinu rostou přibližně o 25 procent a na burze se obchodují za 172 korun a 80 haléřů.

Společnost O2 Czech Republic se k 1. červnu rozdělila na maloobchodního operátora O2 a velkoobchodního provozovatele Cetin, který vlastní a spravuje pevné a mobilní sítě i datová centra.

Skupina PPF Petra Kellnera koupila většinový podíl ve firmě Telefónica ČR na začátku loňského roku od španělské společnosti Telefónica. V polovině května se pak firma Telefónica ČR přejmenovala na O2 Czech Republic.

Jitka Hanžlová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme