Ministerstvo připravuje vyhlášku o e-cigaretách. Upraví povolené množství nikotinu v náplních

Kuřáci by nově měli přesně vědět, co obsahují náplně do elektronických cigaret. Ministerstvo zdravotnictví připravuje vyhlášku, která stanovuje maximální výši dvacet miligramů nikotinu na milimetr náplně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektronická cigareta

Elektronická cigareta | Zdroj: Reuters

„Vyhláška upravuje například, jak budou elektronické cigarety označovány, které informace musí být na obalech uvedeny, a zároveň stanoví výčet informací, které nebudou smět výrobci na obalech uvádět,“ uvedl mluvčí ministerstva zdravotnictví Ladislav Šticha.

„Mezi takové zakázané tvrzení bude například patřit to, že náplň elektronické cigarety je zdravější, protože obsahuje třeba vitaminy,“ dodal Šticha.

Podle něj se lidé vůbec poprvé dozvědí, co náplně do elektronických cigaret obsahují. To potvrdila také přední odbornice na závislost na tabáku Eva Králíková.

„Do teď nebyla ta informace na obalu žádným způsobem stanovená. Určitě je to krok dobrým směrem,“ popsala Králíková s tím, že nová vyhláška zároveň odráží směrnice Evropské unie. Platit by měla začít od září.

Eliška Malínská, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme