V letecké továrně Aircraft Industries v Kunovicích začne platit stávková pohotovost

Odbory v kunovické továrně na letadla Aircraft Industries dnes rozhodly o vyhlášení časově neomezené stávkové pohotovosti. Podle odborového předáka Josefa Mikuly má přijít v platnost ve středu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aircraft Industries v Kunovicích krátce po čtvrteční tragédii

Aircraft Industries v Kunovicích krátce po čtvrteční tragédii | Foto: Pavel Sedláček

"Výbor to dnes rozhodl, bude vyhlášena stávková pohotovost. S tím, že to zítra předáme vedení společnosti, předáme to majitelům," potvrdil Mikula.

Podle něho jsou důvody nedodržování plnění kolektivní smlouvy a podezření z vyvážení duchovního vlastnictví mimo Evropskou unii.

Areál letecké továrny Aircraft Industries na Uherskohradišťsku se stal známým po celé republic zejména po nešťastné události v roce 2011. Tehdy do továrny vnikl útočník a zastřelil dva lidi, poté obrátil zbraň proti sobě.

Aircraft Industries vlastní ruská společnost Uralský těžební a hutní závod (UGMK). Jeho ředitel Andrej Kozicyn loni řekl, že v roce 2020 by mohla začít výroba letadel pro regionální dopravu L-410 v Rusku.

Karolína Wernerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme