Placené zdravotní volno by mělo zůstat dobrovolné, odmítl Babiš uzákonění ‚sick days‘

Hnutí ANO trvá na tom, aby placené zdravotní volno - takzvané sick days - bylo dál dobrovolným benefitem. Po prvním jednání se zástupci odborů to uvedl ministr financí a předseda hnutí Andrej Babiš. Na setkání mluvili i o požadovaném zrušení karenční doby při nemoci, kdy zaměstananec nedostává zaplaceno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

volby 2016, ANO, Andrej Babiš

volby 2016, ANO, Andrej Babiš | Foto: Martin Svozílek

„My bychom skutečně neměli zaměstnavatelům všechno nařizovat. Ať si rozhodnou sami, je to na nich,“ řekl Babiš o možném zavedení takzvaných sick days.

Odbory jednaly s hnutím ANO také o zrušení třídenní karenční doby, kdy nemocný zaměstnanec nedostává náhradu mzdy. Na tom by se podle Babiše musela dohodnout tripartita.

Proti jsou ale dlouhodobě zástupci zaměstnavatelů. S odbory ministr financí řešil i růst platů pro rok 2018. Babiš už nechce, aby se mzdy ve státní sféře navyšovaly procentuálně, ale podle priorit.

Václav Štefan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme