A. Brunclík: Dálnice D47 možná nebude dokončena včas

Dálnice D47, která má spojit Ostravu s D1 a která pokračuje přes Bohumín až na polské hranice, možná nebude dokončena včas. Na dostavbu totiž chybí peníze. Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu to řekl generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Alfred Brunclík.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stavba dálnice D47

Stavba dálnice D47 | Foto: F. Tichý

"Ona měla být dokončena teď v listopadu 2009 v plném rozsahu do Ostravy a hraniční úsek měl být zprovozněn příští rok - z Bohumína ke státní hranici. Tato věc je skutečně ovlivněna nedostatkem financí. My jsme k potřebným zhruba sedmi a půl miliardám v letošním roce dostali na tento úkol jenom dvě a půl," připomněl Brunclík.

Podle Brunclíka je možné že D47 bude zprovozněna alespoň částečně. Ředitelství silnic a dálnic ale podle něj bude mít nedostatek peněz i příští rok. Původní plány totiž hovoří o 70 miliardách, nakonec by ale do výstavby silnic mohlo jít něco okolo 59 miliard.

Dvacet minut Radiožurnálu
Rozhovor s hlavním aktérem významné události uplynulých hodin vysílá Radiožurnál od pondělí do pátku od 17.30 (před večerními Ozvěnami dne) a v repríze po Stalo se dnes ve 21.30 hodin. Helena Šulcová a Martin Veselovský si zvou osobnosti politiky, ale i vědy, kultury či sportu. Připomínky a náměty k pořadu posílejte na adresu 20minut@rozhlas.cz.
Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Jindřich Šídlo, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme