Unimex - Travel Service nabízí za ČSA miliardu

Miliardu korun nabídlo konsorcium Unimex - Travel Service státu za zhruba 92 procent akcií Českých aerolinií. Podmínkou je, že aerolinky převezme s nulovým vlastním kapitálem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo ČSA. Ilustrační foto.

Letadlo ČSA. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

"V případě akceptace nabídky jsme připraveni převzít veškeré závazky vůči financujícím institucím, včetně závazků vyplývajících z leasingových smluv, které přesahují částku 14 miliard korun," řekla mluvčí Travel Servisu Vladimíra Dufková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mluvčí Travel Servisu Vladimíra Dufková.

V materiálech předaných ministerstvu financí zájemce také slibuje, že bude využívat Ruzyni jako domovské letiště. Podle ministra financí Eduarda Janoty by vláda měla do dvou týdnů rozhodnout, zda nabídku konsorcia přijme, nebo výběrové řízení zruší.

"Meziresortní výběrová komise bude nabídku velmi pečlivě hodnotit. My si přejeme, aby to během dvou až tří týdnů bylo na vládě, aby vláda co nejdříve rozhodla," uvedl mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob.

Podle výkonného ředitele společnosti Patria Finance Petra Kováče není možné vnímat nabídku konsorcia jen prostřednictvím nabízené jedné miliardy.

Přehrát

00:00 / 00:00

O prodeji ČSA mluvil v pořadu Stalo se dnes výkonný ředitel společnosti Patria Finance Petr Kováč

"Ta nabídka se skládá vedle té ceny i ze spousty podmínek. Při jejím posuzování se musí brát v potaz i tyto podmínky. Já myslím, že můžeme říct, že nabídka konsorcia je taková, že se o ní vláda může bavit a může posuzovat právě ty ostatní podmínky," řekl Kováč.

Konsorcium zůstalo jediným zájemcem o koupi ČSA. Z přihlášených čtyř uchazečů dva vyřadila přechozí vláda a letecká společnost KLM-Air France ze soutěže sama odstoupila.

Igor Maňour, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme