Fórum dárců ocenilo firmy za nejlepší veřejně prospěšné projekty

Co mají společného firmy Vodafone, Spar, Česká spořitelna, nebo První chodská stavební společnost? Všechny podle Fóra dárců podporují veřejně prospěšné aktivity a za důležitou součást svojí podnikatelské činnosti považují společenskou odpovědnost. Včera večer jim Fórum dárců rozdalo na pražském Žofíně ceny TOP Filantrop 2009.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diplom TOP firemní filantrop

Diplom TOP firemní filantrop | Foto: www.vlada.cz

Letošní šestý ročník ocenil firmy nejen za výši finančních obnosů, které na veřejně prospěšné aktivity věnují, ale i za jejich strategii a vlastní projekty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Klárou Šplíchalovou z Fóra dárců na Rádiu Česko

Proč se z pěti desítek přihlášených firem na předních místech umístily právě Vodafone, Spar, Česká spořitelna nebo První chodská stavební společnost, vysvětlila ve vysílání Rádia Česko Klára Šplíchalová z Fóra dárců.

"Mají nejenom velmi zajímavý projekt, ale zároveň je velmi strategicky uchopen, zapojuje řadu partnerů a má velký přinos pro společnost. To znamená, že společnosti projekt nejenom realizují, ale i zpětně vyhodnocují, do jaké míry je přínosný," uvedla Šplíchalová.

Ocenila také, že zájem firem o dobročinné aktivity neklesá ani v době hospodářské krize. "Výsledky, co se týká finančních obnosů, jsou na přibližně podobné a lehce vzestupné úrovni. Třeba proti loňskému ročníku, kdy firmy, které se přihlásily do žebříčku TOP Filantrop, věnovaly dohromady 750 milionů korun, letos to bylo již 799 milionů," upřesnila Šplíchalová.

Nejvíce peněz na veřejně prospěšné účely věnovala loni skupina ČEZ. V přehledu nejštědřejších dárců v kategorii poměru darů k ekonomickým výsledkům firem zvítězila poradenská společnost KPMG. V kategorii osobnost roku získali ocenění dva lidé - Ladislav Čerych za osobní mecenášství a celoživotní přínos a Martin Kovář za rozvoj firemní odpovědnosti.

Martin Hromádka, Anna Baumová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme