Boj o ceny mléka stále neustává

Na trhu s mlékem se jedná o cenách. Obchodní řetězce přiznávají, že i ony už pociťují tlak na zvýšení cen mléčných výrobků. Na trhu je totiž nedostatek suroviny a farmáři se už od konce loňského roku snaží přimět mlékárny, aby jim platily víc.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zemědělci vylévali na protest mléko do polí

Zemědělci vylévali na protest mléko do polí | Foto: Tomáš Adamec

Stávající výkupní ceny jsou totiž podle zemědělců nižší než jejich náklady. Mlékárny jim už částečně vyšly vstříc a platí o desetihaléře za litr víc.

S dalším zvýšením cen čekají až poté, jak dopadnou jednání s obchodními řetězci, zda budou prodejci ochotni zvýšit ceny na pultech.

"Tlak je patrný, jednání dále probíhají," řekl Českému rozhlasu mluvčí Billy Jan Laštovička. Mluvčí Albertu Libor Kytýr dodal, že pokud letos mlékárny zvýší ceny, budou se maloobchodníci muset tomuto trendu přizpůsobit.

Tvrdší je Tesco, které slovy mluvčí Evy Karasové uvedlo, že vynakládá velké úsilí na to, aby mohlo prodávat mléčné výrobky za nejnižší ceny na trhu.

Blanka Černá, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme