Společnost Unipetrol zakončila rok lépe, než čekal trh

Petrochemická společnostu Unipetrol vytvořila v posledním čtvrtletí loňského roku ztrátu na úrovni 257 milionů korun. Tím zakončila rok lépe, než trh očekával - analytici se shodovali na ztrátě o 5 milionů vyšší. Podobně překvapily i dvě další na pražské burze obchodované firmy, které své výsledky nahlásily včera.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tankování benzínu. (Ilustrační foto)

Tankování benzínu. (Ilustrační foto) | Foto: Tiskový servis Evropské komise

New World Resources, majitel těžební společnosti OKD, vykázala nad očekávání dobrý zisk. Naopak ztráta CME, majitele televize Nova, byla vyšší než trh predikoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výsledky Unipetrolu i vývoj dalších titulů na pražské burze komentoval ve Světě o deváté analytik BH Securities Petr Hlinomaz

Unipetrol je stále ve ztrátě. Ta je ale nižší, než se očekávalo. Analytik BH Securities Petr Hlinomaz považuje pohled trhu za skeptičtější. "Sice tržby překvapily a byly vyšší, ale odstup na úrovni zisku nebyl tak veliký od odhadů a se ztrátou se počítalo."

"Společnost zřejmě nemůže nabídnout nějaký příznivější obrat. Nejbližší obrat k lepšímu se očekává ve druhém kvartálu 2010, kdy by snad mohly rafinérské marže vykázat větší stabilizaci návrat k růstu."

Tento týden reportovaly vedle Unipetrolu také CME a NWR. Minulý týden to byla Komerční banka. Až na CME všechny tituly příjemně překvapily. Hlinomaz by ale nerad generalizoval: "Řekl bych, že to byla dílčí překvapení."

"Pokud bychom odhlédli od individualit jednotlivých titulů, pak si myslím, že společným jmenovatelem je postupné zlepšování hospodářských výsledků. Tam, kde společnosti měly ztráty, tak je zužují, v některých případech se obracejí do plusu," zhodnotil vývoj na pražské burze Hlinomaz.

Milan Kopp, Roman Chlupatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme