Na brněnském motocyklovém veletrhu je i nový Velorex

České a možná i zahraniční silnice budou zřejmě v nejbližší době brázdit tříkolky Velor-x-trike. Jedná se o nový model legendárního velorexu v retro stylu. Na rozdíl od původního vozítka s plátěnou střechou bude ale vybaven moderní a výkonnou technikou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velorex

Velorex

Oficiálně má být nový model představen za několik dnů na brněnském motocyklovém veletrhu. Podle autora a výrobce nového Velor-x-triku Pavla Brídy je to zábavné a extravagantní vozítko, ve kterém se snoubí auto s motorkou:

Přehrát

00:00 / 00:00

O novém Velor-x-triku mluvil na Rádiu Česko jeho autor a výrobce Pavel Brída.

"Nebude to na běžné denní ježdění. K tomu to není ani koncipováno. Je to spíš takové sportovní náčiní, taková zajímavůstka pro někoho, kdo si chce rozšířit portfolio ve své garáži."

O tom svědčí i individuální výroba jednotlivých vozidel. "Jsme malinká firmička a sérii plánujeme maximálně do deseti kusů ročně. V prvním roce plánujeme vyrobit pět šest kusů. Rozhodně z toho nechceme dělat sériovou věc," vysvětluje Brída.

"Každý kus bude originál a bude stavěn individuálně na zakázku podle potřeb zákazníka," dodává autor projektu. Ten, kdo si tedy nový Velor-x-trike koupí, se nemusí bát, že by potkal na silnici stejný vůz.

Při výrobě nové tříkolky se Brída inspiroval Velorexem, který v 50. let vymysleli bratři Stránští. I přesto že se jeden z původních autorů, Mojmír Stránský, účastní slavnostní představení vozu, které proběhne 10. března, na jeho vzniku se nijak nepodílel.

Ladislav Dvořák, Lenka Rafaelová, Václav Sochor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme